Affiliate marketing? Wat is het en wat kun je ermee doen!

affiliate marketingVeel mensen hebben wel eens gehoord van affiliate marketing.

Het is een methode om online geld te verdienen, het is vrij eenvoudig en brengt bijna geen kosten met zich mee.

Op deze pagina leg ik uit wat affiliate marketing is en hoe je er geld mee kunt verdienen.

Wat is affiliate marketing?

Eigenlijk is affiliate marketing het promoten van andermans producten

Wanneer jij iemand anders product promoot en iemand koopt het product via jouw website, dan krijg jij hier een bepaalde commissie voor.

Het mooie hieraan is dat je dus geen eigen product hoeft te hebben, maar je gewoon gebruik kunt maken van een andermans product.

Dit is eigenlijk hetzelfde als wat een winkel doet.

De meeste winkels maken hun eigen producten ook niet denk maar aan levensmiddelen, gereedschap etc. Wel verdienen winkels aan de verkoop van deze producten.

Wat zijn dan de voordelen van

affiliate marketing?

1: Je hoeft geen voorraad in te kopen

Je hoeft geen ruimte te huren en vervolgens spullen in te kopen om deze vervolgens weer te verkopen. Zo loop je ook geen gevaar dat je blijft zitten met producten!

2: Je hebt geen verplichtingen

Je hoeft geen deur aan deur verkoop te doen, of ergens op de markt te staan om producten te verkopen. Ook heb je geen targets die je moet behalen.

In dit geval kun je een website opbouwen, mensen hier naartoe verwijzen, mensen overtuigen om dit product te kopen d.m.v tekst en/of video. Op deze manier verdien je geld terwijl je andere leuke dingen doet.

Bijkomend voordeel is dat je niet de hele dag in je winkel hoeft te staan.

3: Er zijn geen grenzen

Wanneer je ergens een fysieke winkel hebt, ben je min of meer gebonden aan die regio. Met behulp van het internet maakt het niet uit waar je bent of wanneer je bezig bent.

Je winkel is 24/7 open en je hoeft zelf niet eens aanwezig te zijn!

4: Je kunt meerdere producten promoten

Je bent niet verplicht om dat ene product te promoten, je kunt ook meerdere dingen promoten. Dit kunnen digitale producten, maar ook fysieke producten zijn.

Wat zijn de nadelen affiliate marketing?

Elk voordeel heeft natuurlijk ook zijn nadeel. De twee grootste nadelen van affiliate marketing zijn:

 1. Net als bij een winkel kunnen de inkomsten instabiel zijn.
 2. Er is wel een richtlijn, maar je zult zelf een weg moeten vinden wat voor jou het beste werkt. Heb je die eenmaal gevonden, dan is het een kwestie van opschalen.

Sommige periodes kun je heel veel bezoekers uit Google op je website krijgen waar natuurlijk een deel van jouw product koopt die je promoot.

Andere keren kan het zijn dat je veel minder bezoekers krijgt omdat het niet het juiste seizoen voor je product is, of omdat je concurrent een beter artikel heeft geschreven voor een bepaald trefwoord waardoor hij hoger in de ranking van Google komt.

Affiliate marketing duurt even voordat je het onder de knie hebt, en tot die tijd zul je gewoon door moeten knallen totdat je succes hebt. Als je een blokkade tegen komt moet je erover, eronder, erlangs, of er gewoon dwars door heen!

Hoe werkt dan affiliate marketing?

Je gaat producten promoten van anderen, maar hoe gaat dit in zijn werk? Dat doe je d.m.v een speciale affiliate link die je op je website zet. Deze linkt direct door naar het product die je promoot, en doordat je deze affiliate link gebruikt kan de product eigenaar zien dat via jouw website de verkoop is gerealiseerd. Dit gaat allemaal automatisch en op die manier krijg jij een commissie voor die verkoop.

Dus stel je voor dat het product €47 kost en de commissie hiervan is €27, dan heb jij dus €27 verdiend met deze verkoop. De consument betaald geen cent meer dan €47 euro en jij als tussenpersoon krijgt wel €27, geweldig toch?

Waarom wil een product eigenaar affiliates?

Affiliates zijn heel belangrijk voor een product eigenaar. Dit betekent voor hun Extra Inkomsten! Hoe?

Een affiliate maakt een website, schrijft teksten, zorgt dat er bezoekers naartoe komen, zorgt ervoor dat een deel van de bezoekers betalende klanten worden en dit kost de product eigenaar niks (tijd/geld etc).

En wanneer het hem een betaling oplevert vind hij het helemaal niet erg om een deel van de opbrengst met jou als affiliate te delen!

man gooit met geld

Wat is een goed product?

Een goed product is iets waar je iemand mee kunt helpen. Goede niches zijn bijvoorbeeld:

 • Gezondheid
 • Geld verdienen
 • Dating
 • Hobby’s

In die niches kun je je nog verder gaan verdiepen en specificeren:

 • Gezondheid:
 • Stoppen met roken
 • Afvallen
 • Overmatig zweten
 • Snurken
 • Eten (paleo)
 • etc.

Iedereen wil geld verdienen, dus hier kun je ook dieper op in gaan:

 • (Internet) marketing
 • Beleggen in aandelen
 • Affiliate marketing
 • Verkopen op Marktplaats
 • etc.

Mensen willen ook gelukkig zijn en hebben voor de dating niche ook (veel) geld over:

 • Dating tips
 • Ik wil mijn ex terug
 • Daten met beperking
 • Daten na je 50e
 • Beter worden in bed
 • etc.

En natuurlijk hobby’s. Hobby’s mogen altijd geld kosten en zeker als je er beter in wil worden:

 • Dieren (Paarden, honden, katten..)
 • Waar vind ik de beste….
 • Vissen (Hengelen, watersport, aquarium..)
 • Sport
 • Reizen
 • etc.

Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat je aanbied, want voor heel veel dingen is veel interesse. Het belangrijkste is hoe je het aanbied, het moet waarde bevatten. Je kunt het mooiste product in handen hebben, maar als je alleen maar aan het “verkopen” bent zullen weinig mensen je product aanschaffen.

Waar kan ik producten vinden?

Om te beginnen is het makkelijkst om je aan te melden bij een affiliate netwerk, dit is kosteloos. Voorbeelden van affiliate netwerken zijn:

 • Paypro
 • Daisycon
 • Tradetracker
 • Bol.com

Er zijn er natuurlijk nog veel meer, maar je moet ergens beginnen.

Waar komen de klanten vandaan?

Het verkeer (klanten) op je website komt natuurlijk ergens vandaan, dit kan zijn van:

 • Google
 • Social media (Facebook, Twitter, Instagram…)
 • Andere websites waar een banner of een vermelding staat

Hoe kun je klanten tot aankoop over laten gaan?

De klant is natuurlijk eerst een bezoeker die uiteindelijk iets koopt. Hierbij komt jouw hulp dus goed van pas. Het is belangrijk dat je begrijpt wat de klant wil, en dat jij hem kan helpen bij zijn probleem.

Dus als iemand iets zoekt, ga hem dan niet de specificaties vertellen (dit is iets wat vaak gebeurd!).

Fout: Klant wil een gat boren in de muur en zoekt een boormachine. Jij: Ik heb hier een hele goede boormachine, dit merk bestaat al sinds 1980, maakt 10.000 toeren, werkt op 230V, word ook door professionals gebruikt, ligt goed in de hand, heeft een laser voor precisiewerk, stofafzuiging, is bijna niet kapot te krijgen etc.

Dit is voor jou waarschijnlijk al niet interessant, dus voor die klant al helemaal niet:

Goed: Klant wil een gat in de muur boren en zoekt een boormachine. Jij: In welk materiaal gaat u boren? Klant: Steen. Jij: Oke dan heb ik hier een mooie machine, deze heeft een sds boorkop waarmee je makkelijk en snel boren kunt wisselen. Er zit een klopstand op zodat je ook in zwaarder gesteente kunt boren. Wat ik zelf ook fijn vind is dat er een snoer van 5 meter aanzit zodat je niet overal een verlengsnoer nodig bent.

*Wat wilt u gaan ophangen? Ik heb hier ook nog wel pluggen en bevestigingsmateriaal.

De eerste methode is echt een verkoop methode, werkt niet en is puur en alleen bedoeld om je product kwijt te raken. De bezoeker zal dit ook zo ervaren.

De tweede methode laat zien dat je meedenkt en geeft duidelijk een meerwaarde. Het is nog steeds dezelfde boormachine, maar nu heeft de klant een duidelijk en positief beeld en zal waarschijnlijk tot aankoop over gaan omdat hij immers een probleem heeft en deze wil oplossen.

*Dit is eigenlijk een upsell. Een upsell is een extra verkoop. Dit werkt heel goed omdat het vertrouwen al gewonnen is en de klant dit waarschijnlijk goed kan gebruiken. Bovendien zal hij dit kunnen waarderen omdat hij het gevoel heeft dat er naar hem geluisterd word!

Wanneer jij dit goed beheerst heb je 3 gelukkige mensen namelijk: Jij, want jij hebt een commissie verdient, het affiliate netwerk, en de klant! Deze heeft een goed product gekregen voor zijn probleem.

Belangrijk om te weten!

Affiliate marketing leer je niet in een dag. Het heeft tijd nodig om het voor je te laten werken! Als het balletje eenmaal aan het rollen is, dan is het ook niet meer te stoppen.

Waarom doet niet iedereen dit?

 1. Een heleboel mensen weten niet dat dit verdienmodel bestaat.
 2. Een aantal die het wel weten houden zichzelf voor waarom het niet gaat lukken. Ik ben te laat, zoveel mensen doen dit al, ik ben te jong/oud, ik heb geen technische kennis, geen tijd, etc, etc.
 3. De derde groep is gewoon serieus bezig, ze verdienen veel geld en lopen niet van de daken te schreeuwen hoe ze hun geld verdienen. Sommigen houden zich buiten de spotlights en anderen kun je gewoon op het internet vinden.

Wat heb ik allemaal nodig?

Je hebt geen technische kennis nodig, het is wel handig maar absoluut niet noodzakelijk.

Tegenwoordig hebben we WordPress, hiermee is een website maken een eitje en de meeste templates zijn gratis.

Verder ben je nog een domeinnaam en hosting nodig. De kosten zijn afhankelijk van de partij die je kiest. Geloof mij, de sportschool is duurder!

De rest kun je allemaal gratis doen, het enige wat het kost is tijd en doorzettingsvermogen. In het begin zul je nog weinig zien, het zaadje zit nog onder de grond. Na veel water (tijd) en liefde (doorzettingsvermogen) gaan de plantjes groeien en eenmaal in bloei kun je gaan oogsten.

Wanneer je een normale baan hebt werk je ook eerst een maand voordat je je salaris ontvangt.

Hoeveel geld kan ik verdienen?

Alles hangt af van je inzet en doorzettingsvermogen. Het mooie is wel dat er geen limiet op zit op wat je kunt verdienen.

Hoe lang duurt het voordat ik succes heb?

Wanneer je er 100% voor gaat kun je vrij snel je eerste verkoop behalen. Het belangrijkste is natuurlijk de lange termijn. Wanneer je een jaar bezig bent zul je zien dat het heel goed mogelijk is om een paar honderd of duizend euro met je website (passief) te verdienen, dit komt elke maand terug! Wat je daarna gaat doen is opschalen, meerdere websites op dezelfde manier opzetten. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die op deze manier meer dan €10.000 per maand, elke maand verdienen!

Wil je nu zelf een website maken en geld verdienen?

Ik begrijp dat je niet kunt wachten om aan de slag te gaan, maar dat je hier eigenlijk nog wel wat hulp kunt gebruiken. Zelf ben ik ook niet zo ineens begonnen met het bouwen van een website. Jacko heeft mij hier fantastisch bij geholpen, ik heb zijn cursus gekocht en zo ook mijn eerste geld online verdiend. Hij legt alles heel goed en duidelijk uit en je kunt gewoon over zijn schouder meekijken, waar en wanneer je maar wilt. Ik geef je zo meteen 3 opties om ook de mogelijkheid te krijgen om direct te beginnen met het maken van je eigen website.

Maar eerst wil ik even uitleggen waarom ik je deze cursus adviseer: Ten eerste, hij is fantastisch!! Van A tot Z kun je zien hoe je een website maakt, alles aan elkaar koppelt en hoe je uiteindelijk betalende klanten krijgt. Ten tweede, de prijs, dit is zo goedkoop dat ik daar niet de moeite voor wil nemen om zelf al die filmpjes voor op te nemen!

Hier even een rondleiding:

Eigenlijk ben ik op zoek naar mensen die er minimaal 95% voor willen gaan. Ik gun iedereen zijn eigen succes.

Voor de twijfelaars onder ons is dit optie 1. Hiermee kun je de eerste module van de Affiliate Marketing Revolutie proberen voor maar €1. Klik hier om te beginnen voor €1>>

Optie 2 is natuurlijk de betere optie, hier heb je voor €47 de volledige cursus met gratis support en levenslange updates. Klik hier om direct aan de slag te gaan>>

Optie 3 is voor de mensen die niet te stoppen zijn. Deze heb ik natuurlijk ook aangeschaft!! Dit gaat net even verder dan de Affiliate Marketing Revolutie, dit heet dan ook niet voor niets de Internet Masterclass! Wil je grote stappen maken? Klik dan hier om fast forward te gaan>>

Update: Optie 3: De deuren zijn (tijdelijk) gesloten!

Kick ass

Leave a Comment