Geld verdienen met afval? Kijk hier hoeveel je rommel waard is!

 

Kun je geld verdienen met afval? Jazeker, oude materialen zijn geld waard!

 

Dat is ook de reden waarom je vaak berichten op Facebook voorbij ziet komen dat mensen gratis oud ijzer en oude apparatuur op komen halen.

Vroeger was ik mij er ook niet bewust van dat “rommel” ook geld waard kon zijn. In mijn ogen moest je dan ook betalen om van afval af te komen. In dit artikel zal ik je laten zien hoe je geld kan krijgen voor je oude afval!

Waarom is afval geld waard?

Je zult je misschien afvragen waarom afval geld waard is..

Een heleboel materialen kunnen worden hergebruikt, of als basis dienen voor nieuwe grondstoffen. Zo ben je in de basis minder materiaal nodig en het kost minder energie. Dit is dan ook weer goed voor het milieu. Een heel bekend voorbeeld is natuurlijk het recycelen van glas, lege statiegeld flessen en oud papier.

Waarschijnlijk begrijp je nu ook waarom je dit gratis in kunt leveren. Die bedrijven zijn er heel blij mee, zodat zij weer enorm kunnen besparen wanneer iedereen op die manier “grondstoffen” aan komt leveren.

Met welk afval kan je geld verdienen?

1:Geld verdienen met oud ijzer

Oude metalen leveren verre weg het meeste op. Denk hierbij aan koper, messing, lood, zink, rvs etc.

Het kan dus flink lonen om je oude cv ketel uit elkaar te halen. Hierin zit vaak een koperen boiler. De wisselaar is vaak van aluminium of rvs.

Tip1: Met een magneet kun je vaak ook zien wanneer iets van metaal is of van een ander materiaal. Soms kun je het aan de kleur niet zien. Een magneet plakt bijvoorbeeld niet aan koper, messing, zink of aluminium!

Goed om te weten: Met een airco unit kun je ook verwarmen, dit kan een oplossing zijn voor je huidige cv ketel.

Voor de binnenkant van een wasmachine of een vaatwasser word ook vaak rvs gebruikt.

Ook accu’s en lege batterijen leveren geld op. Dit alles kun je bij een oud ijzer handelaar inleveren tegen contante betaling. Wanneer je niet precies weet wat voor materiaal het is kan hij je dat ook vertellen. Je zult versteld staan wat nog allemaal waarde heeft!

Tip 2: Lever materialen wel apart in bij de ijzerboer, dan krijg je er meer geld voor. Wanneer je bijvoorbeeld je cv ketel in zijn geheel inlevert krijg je minder uitbetaald. De ijzerboer moet dan zelf de materialen scheiden. Bovendien zal hij dan ook een schatting gaan doen naar het gewicht en dit pakt voor jou altijd negatief uit.  

2:Geld voor je oude mobiele telefoon

Je oude mobiele telefoon kan nog best iets waard zijn. Tot ongeveer 3 jaar oud kun je het beste proberen om via Marktplaats of Facebook je telefoon te verkopen. Wanneer deze ouder of kapot is kun je je telefoon (online) aanbieden bij diverse bedrijven zoals bijvoorbeeld zonzoo.nl.

Deze bedrijven kopen telefoons om ze te refurbishen, of door ze te recyclen en daarmee weer nieuwe grondstoffen uit oude telefoons te verkrijgen.

3:Geld voor je oude sieraden

Sieraden van zilver of goud kun je verkopen aan een juwelier. Dit kun je ook doen wanneer het sieraad kapot is, of wanneer er een datum in gegraveerd staat. Zelf heb ik een keer een gouden ring op die manier verkocht en heb daar nog rond de €70 voor gekregen. De juwelier heeft hem omgesmolten en hier weer iets nieuws van gemaakt.

Tip: Edelmetalen zijn tijdens de aanhoudende inflatie weer flink in waarde gestegen. Het kan dus flink lonen om het huis te gaan doorzoeken op zoek naar oude sierraden.

4: Geld verdienen met bouwmaterialen

Het klink misschien gek, maar sommige oude bouwmaterialen zijn ook geld waard. Wanneer je een (oude) woning gaat verbouwen komen er soms waardevolle materialen vrij. Denk maar eens aan tegeltjes, oude deuren, deurbeslag of kozijnen, of bijvoorbeeld ornamenten.

Veel mensen willen juist hun (oude) woning weer in originele staat brengen en zijn bereid hiervoor te betalen.

Vergeet ook niet dat wanneer de woning iets jonger is het oude sanitair weer geld op kan brengen! Kranen zijn bijvoorbeeld gemaakt van messing, deze kun je inleveren bij de oud ijzer handelaar! Om kozijnen zit vaak een loodslab, denk ook aan deurbeslag, elektriciteits draad, oude radiatoren, cv buis, koperen waterleiding, zinken dakgoot, enz..

Tip: Ook hiervoor geldt: Lever materialen wel apart in bij de ijzerboer, dan krijg je er meer geld voor. Wanneer je bijvoorbeeld je (messing) kraan op je radiator laat zitten en dit in zijn geheel inlevert krijg je minder uitbetaald. De ijzerboer moet dan zelf de materialen scheiden. Bovendien zal hij dan ook een schatting gaan doen naar het gewicht en dit pakt voor jou altijd negatief uit.  

5:Geld verdienen met meubels

Oude meubels kun je vaak eenvoudig weer opknappen. Soms hoef je ze alleen maar een likje verf te geven. Ook kun je met (sloop)hout of steigerhout zelf meubels maken! Weet je niet precies hoe dit moet, dan is dit bouwtekeningen pakket wel iets voor jou. Hierin staan duizenden tekeningen waarmee je stap voor stap zelf kunt gaan bouwen aan bijvoorbeeld een tafel, bank, kapstok, bed of kast!

Deze meubels verkoop je vervolgens weer via Facebook, Marktplaats of je eigen website. Vergeet niet dat een heleboel mensen zelf niet handig en/of lui zijn en graag een unieke kant en klare meubel op willen halen. 

Tip: Wanneer je meubels een vintage of industrial look geeft dan kun je ze via Facebook groepen zoals Mancave of Vintage sneller en duurder verkopen. Dit komt omdat deze groep geintereseerd is in dit soort artikelen en daarvoor bereid is te betalen.

Pinterest is trouwens niet alleen meer een plek om inspiratie op te doen, het is ook een hele goede plek geworden om van te verkopen.

Zelf maak ik tegenwoordig veel meer gebruik van Social Media. Door deze simpele hacks toe te passen, heb ik veel minder last van conrurrentie!!! Verkopen is hierdoor veel sneller en makkelijker geworden.

6:Verkoop je oude fiets(en)

In heel veel schuurtjes staat altijd wel een fiets die niet meer gebruikt word! Nederland is een fietsland, en een heleboel mensen zijn op zoek naar een gebruikte fiets. Met name studenten of mensen die in de stad wonen willen vaak geen nieuwe fiets, omdat deze erg diefstal gevoelig is.

Mocht de fiets nou onverkoopbaar zijn dan kun je hem nog inleveren bij oud ijzer. Elke euro is meegenomen.

Nog een bijkomend voordeel is dat wanneer je je fiets verkoopt je ook nog eens extra ruimte in je schuur krijgt!

7:Verkoop je spulletjes tijdens Koningsdag

Ik blijf mezelf altijd verbazen wat er tijdens Koningsdag allemaal word aangeboden. Wat me nog meer verbaasd is wat mensen op zo’n dag nog kopen! Zelf heb ik tijdens (toen nog) Koninginnedag hele leuke spullen aangeboden. Het gekke is dat die overbleven en het spul dat je zo in de container zou gooien wel werd verkocht.

Ik kan me nog goed herinneren dat er iemand was die een “zilveren” schaal kocht waarvan de rand begon af te bladderen en zelfs te roesten. Iemand anders kocht een broekje met een gat erin. Zelfs oude tijdschriften brachten leuk geld op.

 

8:Maak kunst van afval

Mensen zijn gek op zelfgemaakte spulletjes, zeker wanneer het ook nog eens uniek is. Youtube staat vol met DIY filmpjes, maar hoeveel mensen ken jij die werkelijk zelf aan de slag gaan met die dingen? Ik kan er geen een aanwijzen.

Met dat in gedachte kun jij er natuurlijk mee aan de slag gaan en zo een leuk centje bijverdienen!

 

 

9:Geld verdienen met een website (over afval)! (SUPERTIP)

Serieus? Ja! 😉

Dit hoeft natuurlijk niet. Eigenlijk kun je over alles wel een website maken. 

In elke markt valt geld te verdienen. De grootste niches zijn en blijven toch: Hobby, gezondheid, dating en geld verdienen.

Zo ben jij waarschijnlijk ook op deze pagina terecht gekomen, om te zien of je oude cv ketel nog iets waard is.

En misschien heb ik je interesse wel gewekt om net als ik geld te verdien via internet.

Andere mensen zoeken op dezelfde manier informatie en komen zo ook op je website terecht! Je kunt hierover artikelen gaan schrijven of filmpjes maken.

Wanneer je goede informatie of tips geeft zijn er genoeg mensen die dan iets van je willen kopen.

Wanneer je zelf geen produkten hebt om te verkopen, en ook geen zin hebt om voorraden aan te leggen of klanten te woord te staan dan is er toch een fantastische manier om geld te verdienen.

Welk verdienmodel jij hierop toe kunt passen is affiliate marketing! Dit is op dit moment ook het meest eenvoudig.

Hoe werkt dit in de praktijk?

Je maakt zelf heel eenvoudig een website. Je hoeft natuurlijk geen website te maken over afval 😉 Je website kan over diverse dingen gaan zoals sporten, voeding, kleding, hobby, noem maar eens een zijstraat. Op je website verwijs je dan naar de desbetreffende producten en op die manier verdien jij commissies.

Ben je een complete beginner of heb je een website maar nog geen verdienmodel? Dan raad ik je de cursus van Jacko Meijaard aan! Hij heeft een aantal video’s gemaakt waarin hij precies laat zien hoe je een website kunt maken met specifieke onderwerpen.

Nog belangrijker is dat hij je ook laat zien hoe je (eenvoudig)  geld kunt verdienen!

In de online cursus van Jacko kun je hier alles over leren. Het is een kleine investering van letterlijk een paar tientjes!

Ik heb het ook gedaan en ik kan je verzekeren dat het mijn leven positief heeft veranderd. Ditzelfde kan het voor jou doen!

 

Wil jij ontdekken hoe je een riant inkomen kunt verdienen met een website? klik dan de op de link hieronder!

 

4 thoughts on “Geld verdienen met afval? Kijk hier hoeveel je rommel waard is!”

 1. Het is inderdaad slim om ijzer en andere metalen te verzamelen en weg te brengen. Dit heb ik ook gedaan na mijn verbouwing. Je naast dat je van het materiaal af bent, krijg je er ook nog wat geld voor.

  Beantwoorden
 2. Bedankt voor de handige tips voor het geld verdienen met oude spullen. Wanneer ik een aanhanger kan regelen om naar het recycling-station te gaan, zit ik gebakken. De berging staat vol met apparatuur van de oude huurder. Er is zelfs een oude vaatwasser bij.

  Beantwoorden
 3. Oud ijzer wegbrengen is inderdaad een goede manier om bij te dragen aan een beter milieu. Ook krijg je er nog wat geld voor tegenwoordig! Zelf scheid ik mijn afval, zodat dit goed verwerkt kan worden voor andere doeleinden.

  Beantwoorden
 4. Mijn oude fietsen breng ik binnenkort ook weg. Ik hoop hier dan ook nog wat geld voor te krijgen. Ook ga ik mijn garage opruimen om te zien of er nog meer weg kan. Dit weekend ga ik hier maar eens mee beginnen.

  Beantwoorden

Leave a Comment