Hoeveel kun je verdienen met affiliate marketing? Genoeg om te stoppen met werken!

Geld verdienen met affiliate marketing? Dat is een vraag die vele mensen hebben wanneer ze voor het eerst horen over geld verdienen op het internet/ affiliate marketing.

Alleen een beetje achter een computer zitten en artikelen op je website tikken klinkt voor velen ongeloofwaardig om daar je geld mee te verdienen. En ook nog zoveel geld, dat je niet meer voor een baas hoeft te werken!

En toch is het mogelijk,  zonder enige “truukjes” of schimmige handelingen.

In dit artikel ga ik je laten zien hoe dit werkt!

Verdien geld vanaf dag 1

Met affiliate marketing ga je niet vanaf dag 1 geld verdienen. Laat deze gedachte dan ook niet bij je opkomen 😉

Natuurlijk zijn er manieren om wel vrij snel geld te verdienen, maar dan zul je gaan moeten adverteren en dit kost geld.

Toen ik begon had ik ook het idee in mijn hoofd dat ik binnen een maand of twee genoeg geld zou verdienen om direct ontslag te gaan nemen. De praktijk heeft mij wel geleerd dat je binnen 1 a 2 maanden je eerste commissie kunt verdienen. Ik was in elk geval supertrots op mezelf!!

De eerste commissie die ik verdiende was €27. Als ik die anderen gevolgd had (mensen die het afraden, maar nooit proberen), had ik nooit een cent verdiend!

Denk in lange termijn

Een aantal mensen zullen denken: “Twee maanden werken voor €27?” die kerel is niet wijs! En daar gaan die mensen dus de mist in, want een maand later had ik weer een commissie. Iedere keer kwamen de commissies sneller en vaker achter elkaar binnen.

Omdat ik erin geloofde dat het kon heb ik geld verdiend met het internet! En toen ik dat wist, wist ik ook dat dit een manier was die voor mij zou gaan werken!

Wanneer je consistent door blijft bouwen ga je (veel) geld verdienen. Vermenigvuldig €27 maar eens keer 10 (€270) of keer 100 (€2700). Het klinkt gek, maar hier hoef je helemaal niet zoveel voor te doen. Het belangrijkste wat je moet hebben is geduld.

Waarom deze manier van werken fantastisch is

Wanneer iets werkt kun je het verbeteren (opschalen). Op die manier is het dan niet meer een vraag of je geld kunt verdienen met affiliate narkteting, maar hoeveel!

Als je continu waarde aan een website toevoegt, bouw je je website steeds verder uit en zullen er ook iedere keer meer bezoekers op je website komen. Deze bezoekers hoef je niet te lokken, en komen ook langs wanneer jij bijvoorbeeld ligt te slapen. Een aantal van deze bezoekers heeft dan ook nog zijn of haar pinpas klaar om een product te kopen. Wat dat betreft is het net een winkel die 24 uur per dag open is!

Wat moet je hiervoor doen?

Probeer minimaal 1 keer per week een waardevol artikel op je website te plaatsen van minimaal 1000 woorden! Doe dit consistent een jaar lang, en zie wat je hebt opgebouwd na een jaar! Het is dan best mogelijk dat je met die ene website al tussen de €500 en €1000 per maand verdiend.

De eerste maand heb je waarschijnlijk nog niks verdiend, en misschien de tweede maand ook nog niet. Daarna is de kans groot dat jij je eerste commissie pakt, en iedere keer dat zoiets gebeurd komen de commissies steeds sneller en vaker achterelkaar.

In het begin zul je 1 commissie per maand gaan verdienen, daarna 1 per week, daarna 1 per dag en daarna zul je meerdere commissies per dag gaan behalen.

Het belangrijkste is dat je gewoon begint!!

Jij bepaalt je toekomst!

Het is nu misschien nog lastig, omdat je nog geen resultaten ziet met het “werk”die je nu in je website steekt. Probeer te visualiseren dat elke stap die je nu zet je dichter naar je uiteindelijke bestemming brengt. Wanneer je in loondienst bent, begin je ook aan het begin van de maand met helemaal niks. Aan het eind van de maand weet je dat je word beloond voor de inzet van afgelopen maand. Probeer hetzelfde voor te stellen met je website!

Het voordeel van je website is, dat je er steeds minder tijd in hoeft te stoppen terwijl de verdiensten hoger worden.

Begin met het bouwen van je website. Geef daarop waardevolle informatie! Zonder informatie geen bezoekers.. Bedenk dat wanneer je zelf op een website terecht komt dat je dan ook op zoek bent naar goede informatie. Als die website geen goede informatie geeft, zul je die site ook snel weer verlaten.

Stap twee is bezoeker krijgen.

Bezoekers zijn het winkelende publiek op je website. Niet iedereen zal iets kopen aan de kassa, maar dat gebeurd in een echte winkel ook niet.

De enige manier om bezoekers op je website te krijgen, is door content te knallen! Net als een winkel moet je deze voorzien van spullen, alleen hiervoor komen de bezoekers!

Dit is ook de plek waar het meestal verkeerd gaat, hier gaan de meeste mensen die bezig zijn met een website dingen bedenken die er (nog) niet toe doen! Denk aan nieuwsbrieven opzetten of Google Analytics instellen om bezoekers te gaan meten. Ook zie je vaak dat op dit punt het thema (layout) niet meer voldoet, en dat men dan drukker bezig is met hoe alles zou moeten werken dan met het plaatsen van goede content.

Vergelijk het eens met een winkel. Stel je hebt vijf producten in de winkel (vijf artikelen op je website). Nadat je dit gedaan hebt ga je ineens aan de slag met een reclamefolder (nieuwsbrief). Je plaatst een klantenteller bij de deur (Google Analytics) en je besluit ook dat het tijd is om je winkel te gaan verbouwen (ander thema gebruiken). Hoeveel klanten en dus ook geld zal je dit opleveren? Ik denk dat ik je geen antwoord verschuldigd ben!

Klinkt heel gek, maar dit is wat er vaak gebeurd. De meeste mensen stoppen hier.

Stap drie is geld genereren. Wanneer je genoeg bezoekers op je website hebt ga je geld verdienen.

Zoek uit waar mensen naar opzoek zijn en ga hier artikelen over schrijven! Denk niet teveel na en begin gewoon te knallen! Zet een koers uit en pas deze aan aan wanneer het nodig is. Geef de meest gelezen artikelen een affiliate link mee. Wanneer een bezoeker op deze link klikt, en daarna een product koopt verdien jij een commissie. Bezoeker blij, jij blij. Zo werkt het ook bij bijvoorbeeld Bol.com. Iemand koopt daar en product, deze persoon is blij en Bol.com verdiend een commissie. Er is zelfs nog een tevreden persoon, en dat is de producteigenaar.

Stap vier is opschalen.  Wanneer je genoeg bezoekers hebt en geld verdiend, kun je gaan opschalen. Dit houd in dat je verbeteringen in gaat voeren. Je kunt bijvoorbeeld mensen laten inschrijven voor een nieuwsbrief om zo contact te blijven houden. Je kunt ook (soortgelijke) producten toevoegen of doorverwijzen naar een ander product. Er zijn veel manieren om meer inkomsten te kunnen krijgen.

Eigenlijk heel simpel toch?

Eigenlijk is het heel simpel, maar juist omdat het zo simpel is zijn wij als mensen in staat om het voor onszelf heel moeilijk te maken. Ook geduld is voor de meeste mensen een groot struikelblok. Vergelijk jezelf eens met een boer. Aan het begin van het seizoen maakt hij het land klaar om te gaan zaaien. Na het zaaien komt het wachten, en het verzorgen.  Een boer zorgt ervoor dat wanneer het erg droog is, de grond voldoende water krijgt. Ook zorgt hij ervoor dat de grond de juiste voeding krijgt. Na lang wachten (geduld) zal de boer worden beloond, en zal hij gaan oogsten. Met de oogst zal hij winsten behalen. Deze boer wist altijd al dat hij aan het eind van het seizoen kon gaan oogsten, alleen was voor hem de vraag wanneer hij dat kan doen en hoeveel de oogst zou zijn. Hij heeft geen moment getwijfeld of er überhaupt een oogst zou komen.

Heb geduld, blijf geloven en denk aan de lange termijn! Alleen op deze manier ga je blijvend geld verdienen.

GEDULD, GEDULD, GEDULD!!!

Een goede start in belangrijk!

Wanneer je direct goed van start wilt gaan, en al deze informatie goed toe wil kunnen passen kan wel een steuntje in de rug gebruiken. Deze steun heb ik gekregen van Jacko Meijaard en de affiliate marketing revolutie! Jacko heeft een complete cursus gemaakt die je vanaf stap 1 laat zien hoe je een website maakt en er geld mee gaat verdienen.

Het heeft mij enorm geholpen en ik weet zeker dat het jou ook gaat helpen.

Het enige wat je hoeft te doen is de eerste stap te zetten, en niet op te geven voordat je je doel bereikt hebt! Klik hier en start het avontuur!

2 thoughts on “Hoeveel kun je verdienen met affiliate marketing? Genoeg om te stoppen met werken!”

Leave a Comment