Hoe word je rijk? Tips om echt succesvol te worden!

Hoe word je rijkHoe word je rijk? Het begint met de juiste mindset! Iedereen is in staat om rijk en succesvol te worden op de juiste manier (en niet door te stelen of fraude te plegen).

De meeste succesvolle mensen zijn met helemaal niks begonnen. Het enige wat ze hadden waren dromen en plannen om die dromen waar te maken. Het enige verschil tussen hen en mensen die niet succesvol zijn is dat zij niet opgeven!

Succesvolle mensen hebben een brandend verlangen om koste wat het kost hun plannen te laten slagen.Ze kijken ook niet naar de korte termijn, maar ze kijken juist naar de lange termijn. Wanneer het linksom niet lukt gaan ze rechtsom, eroverheen, onderdoor of zelfs dwarsdoorheen.

Tienduizend pogingen

Meneer Edison, de uitvinder van de gloeilamp heeft er meer dan 10.000 keer over gedaan om het juiste gloeidraadje te vinden. Dan heb je het pas over doorzettingsvermogen. Mensen om hem heen zeiden na 150 keer al dat hij er beter mee kon stoppen, omdat het toch wel duidelijk was dat het niet zou gaan lukken. Wat ik juist geniaal van hem vind, is zijn mindset. Hij was van mening dat hij bij elke mislukking dichter bij de oplossing kwam! Hij had gelijk.

De meeste mensen geven na 3 keer al op en zeggen dat ze alles al geprobeerd hebben. Het is dan simpelweg onmogelijk.

Duizend keer NEE

Nog een mooi voorbeeld. Na hoeveel keer NEE stop jij? Colonel Sanders kreeg meer dan 1000 keer NEE te horen, voordat het een JA werd!

De man had zijn leven lang al vele mislukkingen gekend, en toen hij met pensioen ging werd het er niet beter op. Hoe kon hij van dat geld rondkomen? Nou niet dus!

Hij besloot om in de auto te stappen en het enige waar hij eigenlijk goed in was te verkopen. Hij had namelijk een heerlijk recept om kip te bereiden en wilde hier geld mee verdienen. Niet door het recept te verkopen (dit levert wel direct geld op maar dan eenmalig), maar door een restaurant te vinden die dit wilde maken en dat hij een percentage van de winst zou krijgen.

Hij stapte het eerste beste restaurant binnen, maakte de kip klaar en liet het proeven. De eigenaar vond het heerlijk en wilde het recept kopen. Meneer Sanders legde zijn plan uit, en zo moest hij de eerste NEE incasseren.

Dit ging ongeveer anderhalf jaar door, rondtrekkend door Amerika, slapend in de auto!

Na 1009 keer afgewezen te worden kwam er dan toch een JA. Natuurlijk is in zijn gedachten meerdere keren “Ik kap ermee” naar boven gekomen, maar zijn doorzettingsvermogen heeft hem ertoe gebracht dat hij succesvol is geworden.

Zijn naam en keten zijn nu over de hele wereld bekend onder de naam Kentucky Fried Chicken. Toen hij 88 werd was hij zelfs miljardair! En dan te bedenken dat er toen nog niet eens internet was.

Hoe word je rijk?

Alles begint met doelen stellen. Maak plannen en schrijf ze op, niet alleen in je hoofd. Spreek een termijn met jezelf af en stel doelen bij. Opgeven is geen optie! Het hoeft echt niet iets te zijn wat er nog niet is. Zelfs met het verkopen van aardappelschillers kun je miljonair worden.

Joe Ades is hier het bewijs van. De beste man is inmiddels overleden, maar hij kreeg het voor elkaar om iedere dag, jaar in jaar uit in de drukste straat van New York een product te verkopen die iedereen eigenlijk wel in de keukenla heeft liggen.

Hij maakt hiervoor gebruik van een zogenoemde elevator pitch. Dit is een verkooppraatje die een paar minuten maximaal duurt. Hij spreekt mensen aan en houd ze geïnteresseerd. Het belangrijkste wat hij aan het einde doet is AFSLUITEN! Dit houd in dat hij een koud publiek heeft warm gemaakt en vervolgens een deal laat sluiten.

Zou hij niet afsluiten, dan zouden negen van de tien mensen gewoon weer doorlopen.

Het grappige is dat het product dat hij verkoopt een heel gewoon alledaags ding is. Ook is de prijs niet goedkoop , maar ook niet heel duur. En toch heeft hij binnen 5 minuten 16 stuks verkocht. Dat wil zeggen, 14 keer $5 is $70 (bij aankoop van 4 kreeg je 1 gratis). En dit gewoon op de hoek van de straat!

Ik weet natuurlijk niet precies wat de wat de marge is (maar hij kocht zeer groot in). Stel de inkoop is $2.50 wat erg veel is, dan heeft hij binnen 5 minuten $35 verdiend.

Zo zie je maar dat het niet uitmaakt wat je doet, maar hoe je het doet.

Stel de juiste vragen

Deze zul je ook wel vaker gehoord hebben, vraag aan een succesvol persoon wat hij gedaan heeft en kopieer dit. Wat ook heel belangrijk is en vaak vergeten word is om te luisteren!

De meeste mensen zien alleen het topje van de ijsberg. Ze gaan vragen stellen wat iemand nu doet, maar vergeten te vragen wat eraan vooraf gegaan is. Voordat je op de top bent gekomen is er al heel wat ven tevoren gebeurd.

In het volgende filmpje zie je twee jongens die mensen met dure auto’s vragen wat ze voor werk doen om zulke auto’s te kunnen betalen.

De jongens hebben waarschijnlijk een hele dag voor niks gelopen , en als jij het filmpje hebt bekeken 11 minuten van je leven weggegooid.

Ze hebben wel gevraagd wat voor beroep de mensen hebben, maar niet precies wat ze nou doen. Als je dit niet weet heb je helemaal niks aan de informatie. Ze hadden net zo goed kunnen vragen of er een supermarkt in de buurt is.

Niet iedereen zal direct vertellen hoe hij iets doet, maar je kunt wel inspelen op de informatie die hij geeft. De man met de baard geeft aan dat al die mensen hard en met discipline werken. Deze man geeft duidelijk niet alle informatie omdat de jongens niet echt willen weten hoe die man zijn geld verdiend maar liever een youtube filmpje willen maken.

Ik denk als ze echt interesse hadden getoond dat die man ze veel meer informatie had gegeven.

Even later doen ze een samenvatting en de man geeft precies aan wat ze moeten doen. Ze begrijpen de man niet en in plaats van door te vragen nemen ze genoegen met zijn antwoord en zijn ze nog niks wijzer.

In dit geval verteld de man dat je hard moet werken, maar niet zoals iedereen dat doet (van 9 tot 5). Doe alles met passie en zorg ervoor dat wat er ook gebeurd, jij aan het einde van de rit ook in zo’n mooie auto kan rijden. Het brandend verlangen zorgt er dan voor dat je een ander mens word.

De volgende man die ze benaderen zegt dat hij in de vastgoed zat. Wederom nemen ze weer genoegen met dit antwoord.

De laatste man geeft aan dat hij in de medische wereld zit, hetzelfde verhaal en plankgas verder. Even later zitten ze te twijfelen wat hij nou precies doet, arts of toch iets met een ziekenhuis.

Dit zijn super belangrijke dingen om te weten. Nu hadden ze net zo goed kunnen vragen wat de man doet en wat de auto kost. De man had dan kunnen zeggen dat hij werkt en de auto geld kost.

Ik denk zelfs dat de jongens van dat antwoord zeer enthousiast worden, wauw hij werkt en de auto kost geld! 😉

De juiste mindset

Alles draait om de juiste mindset. Hoe graag wil je succes? Wil je het zo graag dat je alles op alles zet en nergens anders meer mee bezig bent dan je doelen behalen?

Of wil je wel succes maar ga je liever voor de tv zitten en Netflix kijken?

Alleen door er volledig voor te gaan zul je succesvol worden!

 • creëer een brandend verlangen
 • schrijf je doelen op
 • zet er een deadline bij
 • lees elke dag je doelen hardop als je opstaat
 • stel doelen bij wanneer nodig (Rome is ook niet in een dag gebouwd)
 • wees dankbaar voor wat je hebt (gezondheid, liefde etc)
 • beeld jezelf in dat je al je doelen al bezit!

Wat je verder nog zal helpen op je weg naar succes is lezen. Leaders are readers! elke dag 10 minuten lezen zal je helpen om succesvol te worden.

Goede boeken zijn bijvoorbeeld:

 • Denk groot en word rijk (Napoleon Hill)
 • Rijke pa arme pa (Robert Kiyosaki)
 • Een werkweek van 4 uur (Timothy Ferriss)
 • Alle marketeers vertellen verhalen (Seth Godin)
 • Bereik uw eerste miljoen (Bodo Schaefer)
 • Winst.nl (Eelco de Boer)
 • Cashflow Kwadrant (Robert Kiyosaki)
 • Stap in je grootsheid (Tony Robbins)

Er zijn er nog meer, maar hier moet je het eerst mee doen 😉

Ook kun je opzoek gaan naar goede youtube kanalen, ook hier kun je veel van leren.

Vind een mentor

Zoek iemand die succesvol is, deze persoon kan je helpen om jou succesvol te maken! Deze weet al wat werkt en wat niet werkt. Vaak zijn de mensen in je directe omgeving niet in staat om je te helpen omdat ze niet weten hoe je succesvol moet worden.

Ze zullen jouw dromen niet begrijpen en proberen om je aan een gewone baan te helpen zodat je “zekerheid” hebt. Als je hiermee instemt, prima maar volgens mij wil je over 10 jaar niet denken: Had ik maar…

Wil je echte vrijheid, dan ga je die niet vinden bij een werkgever!

Durf risico’s te nemen

Natuurlijk is het spannend om wegen te bewandelen die je nog niet eerder hebt bewandeld! Maar sommige dingen zijn gewoon noodzakelijk. Stap uit die comfort zone.

Ik ken ondernemers die nooit groot zullen worden. Deze mensen kijken alleen maar naar de kosten. Een echte ondernemer kijkt ook naar de kosten, maar die kijkt ook naar wat het hem kan opleveren! Die maakt voor zichzelf geen excuses waarom iets misschien niet gaat werken.

Voor niks gaat de zon op dus je zult moeten investeren.

Wil je rijk worden?

Ben jij na dit hele artikel nog gemotiveerd om rijk en succesvol te worden?

Ik heb hier een kant en klare methode liggen om veel geld te verdienen! Dit is mijn mentor en dit kan ook jouw mentor worden.

Klik hier en ontdek hoe jij ook succesvol kunt worden!

Go for it

Leave a Comment