Hoeveel verdient een chirurg? Zoveel verdien je als chirurg

hoeveel verdient een chirurg

Wil je graag chirurg worden, of ben je gewoon benieuwd naar wat een chirurg verdient?

Op deze pagina ga je erachter komen hoeveel een chirurg verdient zowel in loondienst als wanneer hij zichzelf als zzp’er (zelfstandige zonder personeel) laat inhuren.

Wat is een chirurg?

Een chirurg is een arts met een specialisatie. Hij kan bijvoorbeeld zich gespecialiseerd hebben als hartchirurg. Een chirurg behandelt altijd met een operatie. Elke chirurg heeft zijn eigen specialisatie.

Bekende specialismen zijn:

  • KNO (keel-,neus- en oorheelkunde)
  • Hartchiruchie
  • Urologie
  • Kaakchirurgie
  • Plastische chirurgie
Speciaal voor kinderen zijn er ook kinderchirurgen. Deze kunnen in begrijpelijke taal uitleggen wat ze gaan doen en zo het kind geruststellen.
 
Een veel voorkomende (dagelijkse) operatie is bijvoorbeeld een blindedarmoperatie of een hartoperatie . Maar ook een nieuwe heup of een behandeling aan een kaak is ook een taak voor de chirurg. 

Inkomen chirurg in loondiens

Het salaris hangt natuurlijk af van de gewerkte uren van een chirurg, maar ook van zijn specialisatie. Gemiddeld verdient een chirurg tussen de 70.000 en de 130.000 euro bruto per jaar. Daarnaast ontvangt hij dan ook 8% vakantietoeslag en ook zal hij onregelmatigheidstoeslag krijgen. 

Inkomen zefstandig chirurg

Het salaris van een zelfstandig werkend chirurg ligt natuurlijk wat hoger. Dit komt omdat een zelfstandig chirurg zelf belasting af moet dragen, zichzelf moet verzekeren en ook in zijn eigen pensioen moet voorzien. Ook krijgt hij geen vakantietoeslag.

Het bruto inkomen ligt tussen de 150.000 en de 250.000 euro per jaar. 

Geld verdienen zonder zware studie?

Wil je ook (veel) geld verdienen, maar zie je het niet zitten om dan een lange en zware studie te volgen? Dat kan!!

Op internet zijn tal van mogelijkeden om (veel) geld te verdienen zonder een lange en zware studie te volgen.

Met affiliate marketing kun je (veel) geld verdienen, en daar hoef je niet voor te studeren. Ook bouw je geen studieschuld op die je binnen 15 jaar weer terug moet betalen!

Jacko Meijaard heeft mij en vele anderen geholpen met het bouwen van een website, en hier een passief inkomen mee te verdienen. Als ik het kan, dan kunnen anderen het ook!

Wil je net als ons geld verdienen op het internet?

Klik dan hier en start met het bouwen aan je eigen droom>>

Leave a Comment