Hoeveel kun je verdienen met affiliate marketing?

Hoeveel je kunt verdienen met affiliate marketing is afhankelijk van de commissie, maar vooral van JEZELF! Het klinkt misschien raar, maar de grootste tegenstander ben jezelf.

Als je niks of nauwelijks iets doet, kun je ook niet verwachten dat je vanaf het begin veel geld gaat verdienen. Dan maakt het niks uit hoe laag of hoe hoog de commissie is.

Affiliate marketing is niet moeilijk, het is vooral een kwestie van doorzetten.

Hoeveel kun je verdienen met affiliate marketing?

De commissie die je over het product krijgt is natuurlijk bepalend en daarnaast de hoeveelheid verkopen. Probeer je trouwens niet blind te staren op alleen de commissie, deze is niet leidend!

Wanneer de bijvoorbeeld de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard verkoopt, dan krijg je een commissie van €27. Wanneer je hier 1 per dag van verkoopt, verdien je €810 per maand met maar 1 product. Als je niks verkoopt, verdien je natuurlijk ook niks.

Hier is een echt bewijs uit het account van Jacko, waarin hij laat zien hoeveel commissie hij uitbetaald aan affiliates. Hier zie je ook direct hoeveel verschil er zit tussen diegene die wel actief is met affiliate marketing, en diegene die hier (iets) minder actief mee is.

Ik kan je alvast verklappen dat de beste affiliate marketeer €10.000 euro per maand verdiend! De nummer 1 t/m 4 kunnen hier prima van leven, en hebben waarschijnlijk hun baan al opgezegd.

Moet je nagaan wat er gebeurd wanneer je dit gaat opschalen, of wanneer je meerdere van deze commissies gaat verdienen in de maand!

Hoe snel kan je verdienen met affiliate marketing?

Je kunt vrij snel geld verdienen met affiliate marketing. Toen ik begon een aantal jaar geleden had ik binnen twee maanden mijn eerste commissie. Het product dat ik toen verkocht was de kettlebell workout voor vrouwen van Jesse van der Velde. Ik heb daar toen €40 mee verdiend!

Omdat ik toen te enthousiast werd maakte ik gelijk nog een pagina en de volgende maand had ik alweer een commissie te pakken. Deze keer was het voor een product die nu niet meer voor affiliates beschikbaar is maar ik had er toch €15 mee verdiend.

Hierna maakte ik de catastrofale fout door achterover te gaan leunen, en daardoor heeft het een behoorlijke tijd geduurd voordat ik weer een commissie verdiend had.

Als ik dit net zoals Jan vanaf het begin goed had aangepakt, dan had ik veel sneller mijn doelen bereikt. Jan heeft ook de Affiliate Marketing Revolutie gekocht, en niet alleen gekocht maar ook wat mee gedaan en blijven doen.

Jan heeft op 5 december in 2016 de proef versie van de Affiliate Marketing Revolutie gekocht. Hierbij heb je voor 1€ een week lang toegang tot de eerste module.

Binnen een week heeft hij de volledige versie van de AMR gekocht.

Hij was totaal niet bekend met het bouwen van websites, maar drie weken later op 14 januari 2017 stond de eerste website online! Na het plaatsen van 11 artikelen had hij op 20 februari 2017 zijn eerste commissie verdiend.

We zijn nu een jaartje verder en Jan zit sinds het begin dit jaar op ongeveer 100 verkopen per maand. En dit aantal groeit met ongeveer 20% per maand. Moet je nagaan hoeveel dit over een half jaar al is!!!

Wanneer een gemiddelde commissie €20 is, zit Jan nu al op 100x €20 is €2000 per maand.

Lees hier het volledige interview met Jan.

Kun je sneller verdienen met affiliate marketing?

Er is inderdaad ook een snellere manier om geld te verdienen met affiliate marketing. Dit doe je d.m.v adverteren. De makkelijkste en goedkoopste manier is via Facebook.

Je maakt dan een advertentie en zoekt daarbij een passende doelgroep. In je advertentie plak je dan je affiliate link, en wanneer mensen dan via jouw link een product kopen heb jij een commissie verdiend.

Mensen hoeven trouwens niet direct het product aan te schaffen. Wanneer ze op de affiliate link klikken, krijgen ze een cookie. Deze onthoud dat wanneer mensen later alsnog besluiten om te gaan kopen dat ze dat via jouw link hebben gedaan, zodat jij alsnog een commissie ontvangt. In veel gevallen is dit een jaar!

Als je deze methode toepast ben je niet eens een website nodig, alleen maar een Facebook pagina.

Wanneer je deze methode toepast en je advertentie is goedgekeurd door Facebook, kun je direct geld verdienen.

Het nadeel van deze methode is dat wanneer je stopt met adverteren, je inkomsten ook stoppen.

Dit heeft persoonlijk niet mijn voorkeur, maar dit wil niet zeggen dat dit niet goed is. Ook dit werkt prima! In de Affiliate Marketing Revolutie is hier een complete module voor aangemaakt om je stap voor stap te helpen met deze methode.

Serieus geld verdienen met affiliate marketing?

Wanneer je serieus geld wil verdienen en ook een blijvend (passief) inkomen wil genereren, ga ik toch voor de SEO methode.

Op deze manier ga je gratis gevonden worden in Google en zolang je waarde aan je bezoekers blijft leveren, ga je hier serieus geld mee verdienen.

In een vorig artikel heb ik een eenvoudig stappenplan gemaakt om SEO in te zetten voor je vindbaarheid.

Ga aan de slag met bijvoorbeeld KWFinder en ga op zoek naar long tale keywords. Waarom longe tale? omdat met een mini website dit de meest eenvoudige manier is.

Het is namelijk heel moeilijk opboksen tegen grote websites die al jaren bestaan en al honderden artikelen hebben staan.

Kijk in KWFinder ook gelijk naar hoe vaak er op die term gezocht word, welke periode en naar de concurrentie. Als de concurrentie erg hoog is kun je beter eerst iets anders proberen te zoeken.

Schrijf voor je bezoekers en niet voor Google. Wanneer je bezoekers snel weer van je pagina af gaan omdat dit niet interessant geschreven is, zal Google dit ook merken. Zodoende gaat Google je niet hoog indexeren.

Je bezoeker is opzoek naar een oplossing voor zijn probleem, geef hem aandacht en een oplossing en probeer hem niet zo snel mogelijk iets te verkopen. Dit werkt niet!

Blijf artikelen toevoegen! Zowel de bezoeker als Google kunnen dit waarderen. Probeer ook zoveel mogelijk waarde aan de artikelen toe te voegen.

De laatste maar zeker de belangrijkste is, Blijf Doorgaan! 90% van de mensen stopt te vroeg. Wanneer je 100 mensen iets aanbied zullen 10 mensen ermee verder gaan. 5 mensen doen na hun aanmelding niks meer, 3 stoppen voordat er resultaten zijn en 2 worden echt succesvol.

Doorzetten en geduld hebben! Ik heb hier een video dat precies het punt aangeeft waar de meeste mensen stoppen, maar ook laat zien wanneer je wel doorgaat wat je dan kunt bereiken! Deze video gaat over het aantal bezoekers op de website over een bepaalde periode uitgelezen middels Google Analytics.

Wil jij nu ook geld verdienen met affiliate marketing? Klik op deze link en ga direct aan de slag met de Affiliate Marketing Revolutie>>

Leave a Comment