Geld verdienen met YouTube? Lees hier hoe!

Geld verdienen met YouTubeWil je geld verdienen met YouTube, maar heb je nog geen idee hoe dat moet? Lees dan dit artikel en kom erachter hoe eenvoudig dit is!

Hoe verdien je geld met YouTube?

Eigenlijk is het heel eenvoudig om geld te verdienen met YouTube, het enige wat je hoeft te doen is de functie “advertentie tonen”in te schakelen. Je moet hiervoor wel natuurlijk een YouTube kanaal hebben.

Wanneer is dit interessant? Wanneer je minstens tienduizend views per maand hebt.

Hoeveel kun je dan verdienen?

Hoeveel je met YouTube advertenties kunt verdienen hangt af van het onderwerp van de advertentie, en hoeveel mensen er op de advertentie klikken.

Gemiddeld brengt een advertentie tussen de €0.30 en de €4.00 op per duizend views. Dit is dus alleen interessant wanneer je veel views hebt.

De opbrengsten worden uitbetaald middels Google Adsens, en deze keren pas uit bij minimaal €70. Een simpele rekensom leert dat wanneer je €0.50 per duizend views verdiend, je 140.000 views nodig hebt voor je eerste uitbetaling. Heb je 100 views per dag, dan duurt dit bijna 4 jaar!

In dat geval zul je heel hard moeten werken om meer views te krijgen!

Wil je een eenvoudigere manier om (veel) geld te verdienen, dan kan ik je affiliate marketing van harte aanbevelen.

Wanneer je wel veel views weet te krijgen met je YouTube kanaal kun je enorm veel geld verdienen. De YouTuber die op dit moment het meeste geld verdiend is PewDiePie, deze jongen heeft naar schatting al miljoenen verdient sinds hij met zijn kanaal is begonnen.

De bekendste Nederlander die het op dit moment zeker niet verkeerd doet is Enzo Knol. Hoeveel hij verdiend vind je hier!

Wat zijn de valkuilen?

Wanneer je juridisch gaat kijken mag je alleen content plaatsen die je zelf gemaakt hebt. Ook mag je geen muziek of andere commerciële dingen gebruiken wanneer je geen toestemming hebt van de eigenaar.

Je zult zien dat het in de praktijk iets anders gaat, aangezien het heel lastig is om alle filmpjes handmatig te controleren. Wat wel en niet mag vind je hier!

Wat zijn goede onderwerpen?

Zoals je misschien wel weet of gezien hebt zijn er genoeg mensen die heel veel geld met YouTube verdienen.

Zij doen dit door abonnees aan zich te binden. Iedere keer als ze dan een nieuw filmpje uploaden hebben ze automatisch al weer nieuwe views.

Op die manier hoef je niet continu een nieuw filmpje te uploaden om inkomsten te blijven genereren.

Maak ook gebruik van je comment gedeelte om mensen te betrekken. Hier kun je ook suggesties krijgen om nieuw materiaal te maken!

Make-up tutorials, animaties, games, battles of uitdagingen en humor doen het goed op YouTube.

Veel mensen vinden het ook leuk om even bij je (huis) binnen te kijken.

Ik ken ook iemand persoonlijk die het gelukt is om met nagels lakken, vele volgers op haar YouTube kanaal te krijgen.

Update: Laura is inmiddels gestopt met het plaatsen van nieuwe video’s. Ze is een nieuwe weg in haar leven ingeslagen en daar wil ze zich op focussen.

Goed nieuws voor haar, maar dat kan het ook voor jou zijn! Dit betekend dat er ruimte is voor anderen.

Je advertenties aanzetten

Om je advertenties in te schakelen, ga je naar de functies pagina van je YouTube account. Wanneer je account al een tijdje bestaat en je aan de regels hebt gehouden (dus geen filmpjes die niet volgens de richtlijnen zijn), kun de de functie “inkomsten genereren” aanzetten. In het verleden had je hier het YouTube partnerprogramma voor.

De volgende stap is het kiezen of er bij je filmpje een advertentie word vertoond, dit doe je bij videobeheer. Klik hierbij op “inkomsten genereren”.

Voordat de advertenties daadwerkelijk worden vertoond, moet je filmpje eerst worden goedgekeurd door YouTube. Hierbij word streng gekeken of je geen muziekrechten schend, of er onacceptabele dingen in staan, of dat er commerciële rechten worden geschonden.

Waar ze bij het uploaden van je filmpje minder streng zijn, zijn ze wel erg streng met het toestaan van advertenties wanneer je filmpje niet aan de richtlijnen voldoet. Dit betekent dat wanneer je niet aan de richtlijnen voldoet je filmpje afgekeurd word, en je zo geen inkomsten over je filmpje kunt verdienen.

Het geld wat je verdiend, krijg je in je Google Adsense account.

Google Adsense account maken

Je ontvangt je betaling in je Google Adsense account, en kunt uitbetaald worden per maand wanneer je minimaal €70 op je account hebt staan.

Heb je nog geen account, dan kun je die hier gratis aanmaken.

Wanneer je Google Adsense gaat gebruiken moet je minimaal 18 jaar zijn! Besluit je om jezelf aan te melden wanneer je nog geen 18 bent kan Google besluiten je verdiensten te bevriezen en je een levenslange ban (uitsluiting) te geven.

Het beste kun je aan je ouders vragen om een Adsense account aan te maken, en deze te gebruiken. Je kunt overigens alleen geld ontvangen met Adsense en er niet mee betalen, op deze manier hoef je dus niet bang te zijn dat het geld kost of dat er fraude mee gepleegd kan worden.

Youtube geld verdienen

Bedenk goed dat wanneer je een filmpje plaatst, dat hoe vaak je ook benadrukt dat mensen het niet na moeten gaan er altijd mensen zijn die het wel doen. Dit heeft al meerdere mensenlevens gekost en al vele miljoenen aan schadevergoedingen. Ook zijn er al meerdere Youtube sterren ten onder gegaan omdat ze de roem niet konden dragen!

Heb je na het lezen van dit artikel inspiratie opgedaan? Dan wens ik je heel veel succes met je YouTube kanaal, en laat dan ook even weten welk kanaal je hebt en hoe het gaat!

Lijkt het je na het lezen van dit artikel niet (meer) interessant, dan heb ik wellicht een ander alternatief die ik je van harte kan aanbevelen.

Klik hier op dit artikel en kijk of Affiliate Marketing interessant voor je is!

Kick Ass!

Leave a Comment